acne

Det är inte alla som vet hur det känns att inte vilja gå utanför dörren för att man har acne. Jag själv lider av acne och har aldrig hittat något sätt att bli av med den helt. Vilket nog dom flesta med acne vet hur det känns och hur frustrerande det är att lägga ner pengar på saker som inte ger någon effekt. Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt ner på skönhetsprodukter som lovat att min acne ska försvinna och jag vill nog inte veta heller. Jag har testat allt ifrån proactive, clinique och apotekets egna rekommendationer. Det är nog fler tusen kronor jag lagt ner för att jag vill bli av med det som plågar mig dag ut och dag in. Just nu kör jag på apotekets egengjorda sortiment, vilket endast kostar mig 199kr varannan månad. Dessa produkter har gett mig samma resultat som dom dyrare märkena, så jag kör på det billigare alternativet eftersom jag inte har så mycket pengar.

Det jag nog är mest irriterad på är dom finnar jag får som sedan blir infekterade. Dom blir så sjukt stora och ont gör dom också. Det är inge roligt att gå runt med världens bula i ansiktet och sedan behöva vara runt folk med det. Tror det är många som känner igen sig i det jag skriver. Självförtroendet tar verkligen stryk. Speciellt om man redan har sjukt dåligt självförtroende. Vissa av mina finnar blir verkligen så pass infekterade att halva pannan täcks av en bula. Hur kul är det liksom? Nej inte kul alls kan jag ju säga. Jag vill verkligen hitta bra produkter som funkar för mig, men det verkar ju helt omöjligt.

När man var i 13-15 års åldern var man ju så dum och trodde att när man blir över 20, då försvinner alla finnar. Men så är det ju inte för fem öre. Har snarare blivit sämre för mig. Hade inte alls såhär mycket finnar när jag gick i högstadiet. Vilket jag samtidigt är tacksam över att jag inte hade, för jag vet inte hur jag hade hanterat det.

Det jag vill komma fram till är att jag tycker inte man ska behöva skämmas. (även fast jag gör det själv) För det är ju inte ens eget fel att man får acne/finnar. Många tror att det beror på oren hud, men det kan jag ju garantera er att så är inte fallet. För vi med acne tar nog mer hand om våran hud än dom som inte har acne. Eftersom vi vill få bort den. Om man har flawless hy så lägger man nog inte lika mycket energi på det. Sen så finns det ju självklart dom som får nån finne lite då och då. Men dom använder nog oftast bara "behandling" just då och slutar sedan när finnen är borta. Det hade ju varit rena drömmen känner jag!


Lider du av acne/finnar? har du hittat något som hjälper för dig? kommentera gärna nedan.

foton från google

Gillar

Kommentarer

En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao