After eight kladdkaka
Gjorde en after eight kladdkaka igår, mums! Verkligen det godaste som finns. Ni MÅSTE bara prova :) Lagt upp receptet 2 gånger förut, men det förtjänas att läggas upp igen! ENJOY

Ingredienser
200g mörk choklad
200g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Glasyren
25g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Såhär gör du
Kladdkakan
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Smörj en form med matfett.
3) Smält 200g margarin/smör i en kastrull på svag värme, bryt chokladen i bitar. låt svalna rör om då & då.
4) Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Glasyren
Smält margarinet och after eighten tillsammans. Blanda sedan i grädden. VOILA!
TIPS FRÅN MIG
Jag brukar själv ha kakan i mitten av ugnen i ca 18min. Det har gett bäst resultat för mig. Man får helt enkelt prova sig fram, beror ju på vad man har för ugn och så.
Låt kakan svalna i kylen efter den varit i ugnen. (ca 20-30 min) Sedan kan du göra chokladglasyren och sedan låta den svalna igen. En grej till är att den är alltid godast dagen efter. Då den stått i kylen ett tag. Då blir den extra krämig och go. Smälter i munnen!
Gillar
Kommentarer












