After eight kladdkaka

Gjorde en after eight kladdkaka igår, mums! Verkligen det godaste som finns. Ni MÅSTE bara prova :) Lagt upp receptet 2 gånger förut, men det förtjänas att läggas upp igen! ENJOY

Ingredienser

200g mörk choklad

200g smör eller margarin

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

Glasyren

25g smör eller margarin

1 dl vispgrädde

20 plattor after eight

Såhär gör du

Kladdkakan

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smörj en form med matfett.

3) Smält 200g margarin/smör i en kastrull på svag värme, bryt chokladen i bitar. låt svalna rör om då & då.

4) Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

5) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska inte vara helt genomgräddad.


Glasyren

Smält margarinet och after eighten tillsammans. Blanda sedan i grädden. VOILA!


TIPS FRÅN MIG

Jag brukar själv ha kakan i mitten av ugnen i ca 18min. Det har gett bäst resultat för mig. Man får helt enkelt prova sig fram, beror ju på vad man har för ugn och så.

Låt kakan svalna i kylen efter den varit i ugnen. (ca 20-30 min) Sedan kan du göra chokladglasyren och sedan låta den svalna igen. En grej till är att den är alltid godast dagen efter. Då den stått i kylen ett tag. Då blir den extra krämig och go. Smälter i munnen!

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Idamida
Idamida,
Åh fy fan vad gott! 😃
nouw.com/idamida
cecilija
cecilija,
Mylittlestories
Mylittlestories,
jaaaa tack 🙏🏻🙈
nouw.com/mylittlestories
cecilija
cecilija,
Bara baka 😄
nouw.com/cecilija
IP: 82.99.3.229
En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao