Ibland mår jag inte så bra

Jag brukar inte skriva så mycket om min psykiska ohälsa här på bloggen. Gör något inlägg lite då & då. Därför jag väljer att inte berätta allt är väl för att bloggen är min tillflyktsort på något vis och jag vill inte ha med allt det dåliga här. Jag sitter ofta här och skriver när jag behöver fly från det verkliga livet dvs min psykiska ohälsa. Jag försöker helt enkelt tänka på allt annat än det som får mig att må så dåligt som jag gör.

Igår fick jag ljudboken, Ibland mår jag inte så bra skriven av Therese Lindgren av min vän Liz! Blev jätte glad då jag velat läsa denna, men jag är dock inte så mycket av en läsare. Så ljudbok passar ju alldeles perfekt åt mig. Så igårkväll när jag låg i sängen innan jag skulle sova så tog jag på mig headsetet och började kapitel 1 på boken. Allt hon pratade om har jag själv upplevt så det var väldigt jobbigt för mig att höra på när hon berättade om allt. Det var som om det tog mig tillbaka till helvetet jag genomgick själv i början. Så samtidigt som hon berättade sin historia, gick jag igenom min på samma sätt. Men jag fortsatte lyssna trots obehaget och dom kraftiga dunkningarna från min bröstkorg. Tillslut kom jag in på kaptiel 2. Hon skulle precis börja berätta om den kraftigaste ångestattacken hon hade haft. Hon berättade detaljerat hur det kändes och jag sveptes med. Eftersom jag varit med om allt de där själv så vet jag hur det känns. (jag har fortfarande dom där kraftiga ångestattackerna. Men.. som tur är, inte lika ofta som förut.) Till slut kastade jag av mig headsetet och försökte sippra efter luft. Man försöker med hela sin kropp att börja andas, men det går inte. Hjärtat dunkar snabbt och hårt, det svartnar för ögonen, hörseln försvinner och den lilla styrkan man har i kroppen är som bortblåst. Jag kan inte andas. Paniken växer sig bara starkare och starkare. (stannar här då jag inte klarar av att skriva nå mer)

Jag trodde inte jag skulle ha några som helst problem att läsa/höra den här boken. Men allt som jag försöker glömma, skriver hon om. Samtidigt som hon berättar sin historia, tänker jag igenom min.

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

elinaolssons
elinaolssons,
Starkt av dig! Kram
nouw.com/elinaolssons
cecilija
cecilija,
tack! kram <3
nouw.com/cecilija
En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao