RME.NU

Hej på er finisar! Hoppas allt är bra med er :) Jag har fått en del respons på mitt förra inlägg då jag skrev om hur det är att leva med sjukdomen ME och det tycker jag är superbra! Då denna sjukdom verkligen måste uppmärksammas. Den är väldigt i skymundan och tas inte på allvar av vissa läkare, fast den är så pass allvarlig. Jag vill verkligen kunna nå ut till så många som möjligt med mina inlägg om denna sjukdom och hur den drabbar oss som har den. Den behöver tas på allvar och forskningen behöver mer resurser för att komma framåt. Några som kämpar för att denna sjukdom ska börja tas på allvar och att forskningen ska gå framåt är föreningen RME. Gå gärna in på deras sida och läs om sjukdomen eller om du kan, ge en gåva till forskningen. Jag är själv medlem i denna förening och betalar en årsavgift. Självklart kan vem som helst bli medlem, så vill du det är de bara att bli det :) Man behöver alltså inte ha ME själv eller ha någon i sin närhet som har det. Utan det finns olika sorters medlemskap att välja mellan.

LITE INFORMATION FRÅN RME'S SIDA OM ME/CFS

"ME är en allvarlig, kronisk multisystemsjukdom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade. Aktuell forskning talar för att överansträngning utlöser en sänkning av den aeroba energiproduktionen, som tycks bli långvarig eller i värsta fall bestående. Forskning och läkarerfarenheter har konstaterat att ME är en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar.

ME kännetecknas av en fysisk och mental aktivitetsgräns samt ansträngningsutlöst försämring. Detta innebar att ME-sjuka är kraftigt begränsade i att använda muskler och hjärna och om man anstränger sig mer än sjukdomen tillåter så sänks den tolererade aktivitetsgräns ytterligare, och man drabbas även av kraftiga utmattande sjukdomssymtom. Det kan ta många veckor innan man har återhämtat sig frän en försämring, men den kan tyvärr också bli bestående."

Vill du läsa mer? klicka här!

Gillar

Kommentarer

En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao