Tro på dig själv

Att tro på sig själv har aldrig riktigt varit min starka sida. Jag är en sådan som nedvärderar mig själv hela tiden och har gjort det så länge jag kan minnas. Varför? ja du.. det är en fråga jag ställer mig själv allt för ofta. Har varken bra självförtroende eller självkänsla. Jag mår dåligt över mig själv varje dag. När ska man lära sig att tro på sig själv? kommer jag någonsin göra det? När kommer dagen då jag tittar på mig själv och är nöjd med vad jag ser? Jag börjar tro att den dagen aldrig kommer. För jag hittar fel hos mig själv hela tiden. Varför kan inte hjärnan bara förstå att man duger som man är? Nej så enkelt är det tyvärr inte...

Jag fixar och sminkar mig inte för andra, utan för mig själv. För att jag känner mig dubbelt så finare när jag gör det. Jag mår skit dåligt utan smink och visar mig helst inte utan. Jag känner mig så fruktansvärt ful och äcklig och vill helst bara sjunka ner igenom jorden. Jag tycker min hy är riktigt äcklig. Den är rödflammig, super blek och finnig. Ända gången jag mått bra över min hy är när jag varit utomlands och har fått jätte mycket färg i ansiktet.

Jag har heller aldrig varit nöjd med min kropp, även fast jag har varit så smal förut. Det är väl nu när jag lagt på mig några kilon som jag inser hur bra jag hade det förut. Vill så gärna få tillbaka den kroppen. Men jag antar.. att jag aldrig kommer vara nöjd med min kropp. För jag har aldrig trott på mig själv.

När jag får barn kommer jag vara jätte noga med att berätta så ofta som möjligt för dom att dem duger precis som dom är. Att dom ska tro på sig själv och aldrig tveka. Att ingenting är omöjligt om man verkligen vill det. Jag vill mina barn ska tro på själv. Samt för att jag själv har haft problem med det hela livet och vet hur kämpigt det är att känna att man inte duger. För att det är viktigt i dagens samhälle att man tror på sig själv. Jag vill inte att mina barn ska ha det så kämpigt som jag haft det. Jag vill att dom ska må bra och njuta av livet.

Till alla er där ute som har det svårt, tro på dig själv!

Gillar

Kommentarer

En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao