Vad fotar du med?

Tänkte att det kanske är intressant för er att veta vad jag använder mig utav för kameror när jag fotar. Brukar få den frågan ganska ofta, så varför inte ta upp det i ett inlägg? :)

Jag har två stycken systemkameror i mina ägor. En vanlig digital systemkamera och en kompakt digitalsystemkamera.

T.EX. BILD

Denna bild är fotad men min lilla kompakta systemkamera, Sony A5000. Väldigt smidigt kamera som är lätt att ta med sig vart du än ska :) Jag köpte denna då jag ville ha någon som va lättare att ta med när man ska iväg på något, som t.ex. släktträff, utlandet eller varför inte en fest? Rekommenderar denna starkt för er som bloggar. Finns även WIFI på den så du kan föra över bilderna direkt till mobilen/plattan/datorn, super bra!

Information om Sony A5000

Sony Alpha A5000 är en kompakt systemkamera med en systemkameras funktionalitet i en kompaktkameras storlek. LCD-skärmen på 3 tum kan vinklas 180 grader så att du enkelt kan ta foton från alla möjliga positioner. Den stora APS-C Exmor sensorn har 20,1 MP upplösning för otrolig detaljnivå. Power Zoom på 16-50 mm ger otroliga porträtt, hänförande makrobilder och svepande landskapsbilder. Wi-Fi med NFC gör att du snabbt och enkelt kan överföra bilder eller kontrollera kameran via en smartphone.


T.EX. BILD

Denna bild är då tagen med min Canon EOS 550D som jag har haft nu i många år. Köpte den år 2011 om jag inte minns helt fel? och har inte ångrat mig en sekund! Jättebra kamera! Nu är den i och för sig lite gammal och jag hade mer än gärna uppdaterat mig med en nyare Canon. Men denna får nog duga några år till! :)

Information om Canon 550D

18 Megapixel APS-C CMOS sensor. Filmnning full-HD med manuell kontroll. 3,7 bilder/sek, Digic 4 bildprocessor, 14-bit bildbearbetning, 3:2 wide ClearView med 1 040 000 punkters upplösning.

T.EX. BILD

Sen som så många andra använder jag mig även utav min mobilkamera. Köpte ny mobil efter jul i år då min gamla tog så otroligt dåliga bilder! Nu har jag en Samsung Galaxy S6 och är jätte nöjd med den :) Tar hyfsat bra bilder och duger när jag inte har med mig någon av mina andra kameror.

Information om Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 kommer i en slimmad, hållbar design. Den har många funktioner, exempelvis optisk bildstabilisator och F1.9 bländare för ljusare bilder även i mörker. Tack vare telefonens 5,1 tums Quad HD-pekskärm (1440 x 2560) kan du se videoklipp och bilder i imponerande kvalitet.

Hoppas ni uppskattar inlägget :) undrar ni över något är det bara att kommentera nedan eller höra av sig till mig privat. Ha en fortsatt bra dag, kram!

Gillar

Kommentarer

Days by Johanna,
Så fina bilder =) Nu ligger mitt tack uppe till dig <3
daysbyjohanna.se
cecilija
cecilija,
Åh tack <3 hihi ska kika 😃
nouw.com/cecilija
En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao