Veckans tips

Ja nu kommer tyvärr veckans tips en dag försent.. Men bättre sent än aldrig helt enkelt! :) Denna vecka kommer jag tipsa om ett recept på min favorit kladdkaka, After eight. Enjoy! Ingredienser: 200g mörk choklad 200g smör eller margarin 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl Chokladglasyren: 25g smör eller margarin 1 dl vispgrädde 20 plattor after eight Hur du gör: 1) Ugnen på 175 grader. 2) Smörj en form med matfett. 3) Smält matfett i en kastrull på svag värme, bryt chokladen i bitar. låt svalna rör om då & då. 4) Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. 5) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska inte vara helt genomgräddad. Tips från mig: Jag brukar själv ha kakan i mitten av ugnen i 18min, har gett bäst resultat för mig då iallafall. Låt kakan svalna efter den varit i ugnen ett tag. (ca 20-30 min) Sedan kan du göra chokladglasyren och sen låta den svalna igen. En grej till är att den är alltid godast dagen efter. Då den stått i kylen ett tag. Då blir den extra krämig och go. Smälter i munnen!
Mobilbild

Gillar

Kommentarer

En 24 årig tjej född i december 1995. Bosatt på landet i en egen lägenhet. Sjukskriven sedan år 2012. Lever med ME, POTS, ADD, IBS, ENDOMETRIOS och PSYKISK OHÄLSA. Här kan ni läsa om min kamp till en duglig vardag och om mina intressen (foto, djur, inredning, webbdesign & musik). Välkommen!
SAMARBETE/KONTAKT
cecilia.ottosson@hotmail.com

Instagram @cecilijao

Instagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijaoInstagram cecilijao